Informationskampanj gällande trängselskatt i Göteborg

Transportstyrelsen

Informationskampanj gällande trängselskatt i Göteborg

Syftet med trängselskatten är att förbättra framkomligheten, förbättra i stadens centrala delar och att bidra till finansieringen av investeringar i kollektivtrafik, järnväg och väg.

LEON fick i uppdrag av Transportstyrelsen att ta fram idé och kommunikationskoncept för informationsåtgärder mot invånarna i Göteborg med omnejd inför införandet. Fokus i kommunikation var att berätta när trängselskatten införs, hur den fungerar i praktiken och samtidigt förespråka autogiro som betalningssätt.

Resultatet blev ett koncept där Transportstyrelsen framstår som transparenta och trovärdiga och visar en förståelse för att trängselskatten innebär en förändring för många människor. I kommunikationen informerar Transportstyrelsen på ett obyråkratiskt sätt om hur trängselskatten införs, med en tonalitet där människor känner sig talade med och inte talade till.

Konceptet togs ut på stortavlor och City Backlite samt på bussar och spårvagnar. Informationsfilm för TV och bio samt radiospottar togs också fram som en del av konceptet och sändes i respektive media under höst/vinter 2012.

Nyckelord

FilmLjudPrintWebb


LEON

Postadress: Citat AB, Skolgatan 1, 602 25 Norrköping
Besöksadress: Knäppingsborgsgatan 2, Norrköping
   
Växel: 011- 473 36 00