Scania

Lansering av nya Scania Streamline

LEON fick i uppdrag att genomföra den globala lanseringen av nya Scania Streamline, Scanias största lansering under 2013.

På Scania står utvecklingen aldrig still, och Scania Streamline är Scanias mest avancerade lastbil hittills. Med en tydlig grund i Scanias varumärkesfilosofi skapade vi en kampanj runt hur Streamline och Scanias arbete med ständiga förbättringar gör livet bättre för målgruppen. Förbättrad bränsleförbrukning, tillgänglighet och drifttid, samt olika servicetjänster och mobila lösningar är några av nyheterna vi fokuserade på. Kommunikationskonceptet utvecklades ur ett tydligt varumärkes- och kundorienterat synsätt. Genuint. Varmt. Mänskligt. Självsäkert.

Kampanjen inleddes med en livestreamad presskonferens och filmlansering i sociala medier. Samtidigt avtäcktes kampanjsiten. Förutom kommunikation kring Scania Streamline innehöll sajten videointervjuer med Scanias egna ingenjörer. Scanias egna sociala kanaler på Facebook och Twitter utnyttjades för spridning. Kampanjen fullföljdes med material för event, annonser, printmaterial och banners för marknader över hela världen. 

Besök lanseringssiten här

LEON

Postadress: Citat AB, Skolgatan 1, 602 25 Norrköping
Besöksadress: Knäppingsborgsgatan 2, Norrköping
   
Växel: 011- 473 36 00