Grafisk profil och logotyp

EKN

Grafisk profil och logotyp

När EKN skulle uppdatera sin grafiska profil önskade de en modern och stilren design med fräschör, tydlighet och funtion. Uttrycket skulle inte ligga allt för långt ifrån deras befintliga. Så fick det bli.

EKN använder sin grafiska manual flitigt så ett önskemål var att den skulle vara lättarbetad och intuitiv. Man ville också ha ett enhetligt fotomanér för porträtt och dokumentation av case.

EKN har en bred målgrupp - från småföretag till svenska multinationella storföretag och deras kunder över hela världen. Det är viktigt att profilen skapar samma känsla oavsett mottagare och använd media. Logotypen skulle behålla sin klassiska och affärsmässiga stil, men LEON såg också möjlighet att modifiera designen för att göra logon mer lättanvänd och få den att fungera bättre i olika miljöer. Den nya profilen skulle gå att använda tillsammans med den befintliga under en övergångsperiod.

Den nya grafiska manualen presenterar och ger visuella riktlinjer för allt kommunikationsmaterial - från bildmanér och färger till typsnitt och layout. Profilen är lätt att använda och generar slutprodukter som uppskattas av både EKN och kunderna. I slutänden handlar det alltid om att det visuella uttrycket blir rakt igenom snyggt, starkt och professionellt.
 

LEON

Postadress: Citat AB, Skolgatan 1, 602 25 Norrköping
Besöksadress: Knäppingsborgsgatan 2, Norrköping
   
Växel: 011- 473 36 00